Bio Peeling betekent letterlijk bio= natuurlijk en peeling= pellen/exfoliant. Het is een kruidenbehandeling die wordt gebruikt als manuele microdermabrasie voor huidverbetering. Deze bio peeling methode richt zich op het verwijderen van de dode cellen in de hoornlaag. In tegenstelling tot andere peelings die alleen aan de buitenkant werken, activeert de Biopeeling het exfoliatieproces van binnenuit. De meeste peelings werken vanaf de oppervlakte in op de huid en weken daar de dode huidcellen los. Een biopeeling werkt juist andersom. Deze peeling stimuleert het afschilferingsproces van binnenuit en ondersteunt daardoor op een heel natuurlijke wijze het huidvernieuwingsproces. De krachtige en 100% natuurlijke ingrediënten en micronaalden van de peeling dagen zet de huid aan tot vernieuwing en verwijderd dode huidcellen en onzuiverheden. De kruidenpeeling versnelt de celdeling; van 28 dagen naar 10 dagen!

De Biopeeling kan worden ingezet voor:

– Anti-aging

– Onzuiverheden

– Pigmentvlekken

– Doffe (rokers) huid

– Grove poriën

– Fijne lijntjes

– Vette huid

– littekens

– Acne

Via de “micro-naalden” in de levende huidcellen wordt een nieuwe huid bereikt door versnelde huidvernieuwing. Naast het verwijderen van oneffenheden vindt natuurlijk herstel plaats, dat nog wordt versterkt door de aanwezigheid van oligo-elementen en revitaliserende plantenextracten. De combinatie van beide technieken zorgt voor een volledig verjongde en gezonde huid.

Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en voorbereid. Tijdens de behandeling wordt de kruidenpeeling gemengd en verwarmd. Bij het inmasseren veroorzaakt de Biopeeling door de samenstelling een verwijdering van dode huidcellen.

Je huid krijgt een rode gloed die uiterlijk na 12 uur verdwenen is. Dat is betekent dat je huid bezig is met celdeling en vernieuwing. De eerste 24 uur na de behandeling voel je de kruiden prikken en tintelen op en in je huid. Het kan voelen alsof er een heel dun laagje glaswol op je gezicht ligt als je de huid aanraakt. Tot 7 dagen na de kruidenpeeling lossen de kruiden op in de huid en geven ze hun werkzame bestanddelen af aan de bovenste huidlaag. Na ongeveer zeven dagen ziet u optimaal resultaat.

De huid kan na de behandeling ook wat droger aanvoelen dan normaal. De mate waarin dit gebeurt, is afhankelijk van de huidconditie. De huid is namelijk in de dagen na de behandeling druk bezig om dode huidcellen af te laten schilferen om de frisse, nieuwe huid aan de oppervlakte te laten komen. Je kunt dit droge gevoel verminderen door de huid extra te voeden en hydrateren. De huid voelt daardoor soepeler aan en de schilfertjes vallen minder op.

De peeling kan niet worden uitgevoerd i.c.m. het harsen van de bovenlip!

Omdat de Bio peel de huid gedurende 10 dagen blijft verbeteren, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

– Drink 1,5 tot 2 liter water per dag.  Zo raak je gifstoffen kwijt. Als je niet genoeg water drinkt, kunnen gifstoffen huidoneffenheden of hoofdpijn veroorzaken. Ook kan je huid wat roder worden. Daarom is het belangrijk om de dag na de behandeling veel water te drinken.

– Gebruik thuis producten ter ondersteuning van de huid die voor een optimaal resultaat zorgen, zoals hydraterende en voedende producten. U zult sneller en mooier resultaat bereiken, en ook het risico en mogelijke irritatie verminderen.

– Ga voorzichtig om met blootstelling aan de zon. De huid is tot 10 dagen na de behandeling gevoelig voor zonnebrand en hyperpigmentatie.

– Maak geen gebruik van een hete sauna, zwembad of stoombaden tot twee weken na de behandeling en wees voorzichtig met heet douchen.

– Scrub of verdun de huid niet met ingrediënten zoals retinol, vitamine A-zuur, glycolzuren en/of salicylzuren tot vijf dagen na de behandeling.

 

Behandeling Details Prijs
Biopeeling 45 min. €79,-