couperose voorbeeld

Couperose is een huidaandoening waarbij bloedvaatjes blijvend verwijd zijn. Deze bloedvaatjes, ook wel teleangiëctasieën genoemd, zijn zichtbaar net onder het oppervlak van de huid.

Wij behandelen deze verwijde haarvaatjes door ze dicht te branden. Daardoor zullen ze zichtbaar verdwijnen. Hiermee wordt echter niet de oorzaak behandeld en daardoor kan het langzaam weer terug komen. Wij proberen door middel van een intake gesprek ook de oorzaak te achterhalen. In sommige gevallen is het nodig om circa 1 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen om het resultaat te behouden.

 

Het aantal behandelingen wat nodig is om het gewenste resultaat te behalen is afhankelijk van de grootte van het gebied. Voor de wangen zijn gemiddeld 5 behandelingen nodig. Wanneer het wat kleinere plekjes zijn, dan zullen er waarschijnlijk rond de 3 behandelingen nodig zijn.

 

Direct na de behandeling kan je al zien dat de haarvaatjes minder zichtbaar zijn. Wel wordt de huid van het behandelde gebied rood door de warmte van de behandeling. De huid kan een klein beetje opzetten en er kunnen hele kleine korstjes ontstaan. Het duurt ongeveer een week voordat de huid hersteld is.

 

Na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met de huid. Gebruik milde producten, gebruik niet te heet water en ga niet in de zon.

 

Houd er rekening mee dat je voor de behandeling geen bloedverdunners gebruikt of producten die bloedverdunnend werken zoals cafeïne en kurkuma.